Interviews

Interviews

Vrouwen die iedereen moet kennen
16 augustus 2019, Nieuws en Co, NPO Radio 1
Verkiezingen, opstanden, hervormingen, bij buitenlands nieuws gaat t vaak over mannen: presidenten, legerleiders, rebellen, geestelijken.. Toch zijn ze er wel degelijk: vrouwen die op verschillende manieren zorgen voor verandering. China-kenner en toekomstig China-correspondent van de Telegraaf Cindy Huijgen over Wu Yajun

Op naar China
7 augustus 2019, VPRO Bureau Buitenland, NPO Radio 1
Er is een stoelendans gaande in Beijing. Niet onder de communistische partijleiding, maar wel onder de Nederlandse Azië-correspondenten. Cindy Huijgen (De Telegraaf) en Anouk Eigenraam (FD, BNR) delen straks niet alleen een spannende toekomst als Azië-correspondent met elkaar, maar ook een bijzonder persoonlijk verleden. Beiden zijn op jonge leeftijd geadopteerd.

Bizar dat Trump zo ver gaat met zijn sancties
27 juni 2019, De Telegraaf
De G20 begint vrijdag in het Japanse Osaka en zal volgens Cindy Huijgen vooral in het teken staan van de handelsoorlog tussen China en de VS.

Hoe voelt het om geadopteerd te zijn?
8 augustus 2018, Podcast De Dag, NOS/NPO
Cindy Huijgen vertelt waarom China van geboortebeperkingen af wil en hoe diezelfde beperkingen hebben geleid tot haar adoptie.

Adoptie uit China
22 maart 2018, VPRO Bureau Buitenland Nacht Express, NPO Radio 1
De laatste halte van de Bureau Buitenland Nacht Express stopt in de Chinese stad Xi'an. Twee uur lang komen thema's over Xi'an en China in het algemeen aan het bod. China is sinds 1998 het grootste land van herkomst voor interlandelijke adoptie, dat is 30 jaar na de invoering van de eenkindpolitiek. Waarom kwam dat toen pas op gang? En hoe is het om als geadopteerde terug te gaan?

Bezoek koningspaar aan China
7 februari 2018, Podcast De Dag, NOS/NPO
Na de Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Teresa May brengt het Nederlandse koningspaar vandaag een bezoek aan de Chinese president Xi Jinping. Het is het tweede bezoek van koning Willem-Alexander in korte tijd. China-deskundige Cindy Huijgen legt uit waar die innige band tussen Nederland en China vandaan komt.

© 2021 Cindy Huijgen